Frihet på deling

Frihet på deling

Lån deg en bil i sentrum

Har du lyst til å reise kollektivt til Oslo, men synes det hadde vært kjekt med en bil i sentrum? Nå tilbyr Hertz BilPool og Comfort Hotel Grand Central bildeling på Oslo S.

Færre biler i byen og økt bruk av kollektivtrafikk er et ønske fra både folket og politikerne. Likevel finnes det situasjoner hvor du har behov for den friheten som en personbil gir mens du er i sentrum. Kanskje skal du i et møte i utkanten av byen?

Hertz BilPool, som nå har etablert seg på Oslo S, tilbyr en løsning på problemet: Nå kan du leie en miljøvennlig el- eller hybridbil på timebasis fra stasjonen. Konseptet kalles bildeling.

– Utgangspunktet for bildeling er at man skal slippe alt strevet med å eie bil og kun bruke bilen når man har behov. I kombinasjon med et godt kollektivtilbud vil det derfor bli færre og mer miljøvennlige biler i bysentrum, sier prosjektleder i Hertz BilPool, Eyvind Thorne.

Frihet på deling

Bildeling er ifølge prosjektlederen fremtidens bilutleie.

– Du bestiller bilen vi en app på mobilen din, du åpner bilen med appen, taster en kode og kjører av gårde. Man slipper bemanning og kunden slipper utfylling av papirer og køer på utleiekontoret, forteller han.

Slagordet er ”frihet på deling”.

– Bildeling er en ny form for mobilitet som flere og flere benytter seg av. Hvis alle kunne tatt kollektivt til jobb, men hatt biler tilgjengelig på arbeidsplassen for å reise ut når de skal møte kunder og så videre, hadde mye av biltrafikken vært redusert, sier han.

Gunstige priser

For å kunne benytte deg av bilpoolen må du enten være gjest på Comfort Hotel Grand Central og henvende deg i resepsjonen, eller du kan melde deg inn på nettet.

Du kan leie en bil på time-, døgn- eller weekendbasis, til gunstige priser. El-bilene har fast timepris og en makspris i døgnet, mens hybridbilene har en lavere timepris, hvor en kilometeravgift kommer i tillegg, siden drivstoff er inkludert.

– Oppfordringen er enkel; ta kollektivt til sentrum.  Hvis du får behov for en bil, så bruk en BilPool-bil. I de aller fleste tilfeller blir det billigere enn å ta taxi, sier Thorne.

I tillegg til mobilitet, frihet og gunstige priser, skal tilbudet være miljøvennlig.

– Vi leier ut markedes mest miljøbesparende biler blant annet el-bilen Nissan Leaf og hybriden Toyota Auris, forteller han.

Hotellsamarbeid

Da Comfort Hotel Grand Central åpnet i Østbanehallen på Oslo S i fjor våres, var mye av tanken at oppholdet for de besøkende skulle bli så sømløst som mulig. Du skal kunne passere tørrskodd fra Gardermoen til Flytoget, og fra Flytoget til hotellet. Fremme på hotellet trenger du ikke å sjekke inn i resepsjonen, men du kan bruke mobilen som nøkkelkort.

Det nye biltilbudet er et samarbeidsprosjekt mellom Hertz BilPool og nettopp det nye hotellet.

– Comfort Hotel Grand Central  har en ny og spennende profil som passer godt til vårt bildelingskonsept. Hotellet har mange forretningsreisende som trenger bil over en kort periode og distanse. Derfor har vi reservert en egen el-bil til hotellet som både gjester og ansatte kan bruke, sier Thorne.

Sømløst opphold

Med bildeling tilgjengelig på Oslo S, skal oppholdet på Grand Central om mulig bli enda mer sømløst.

– Tenk deg følgende: Du er forretningsmann på vei til Oslo, du skal i et møte på Fornebu. Først sjekker du inn på flyet til Oslo med en QR-kode på mobilen, etter ankomst løper du bort til flytoget og drar kortet gjennom kortleseren og setter deg på toget. På toget går du inn på appen din og bestiller en el-bil. Når du kommer til Oslo S, går du bort til hotellet, sjekker inn på automaten, legger håndbagasjen på rommet og går til el-bilen. Du åpner el-bilen med appen, taster koden og kjører til møtet i kollektivfeltet så du slipper kø. Sømløst, effektivt og miljøvennlig, smiler Thorne.