Med spisskompetanse på valuta

Med spisskompetanse på valuta

– Ha alltid med lokal valuta for en god start på ferien, råde Åse Dahl, leder hos Nordea på Oslo S.

Tekst: Delbæk Tekstbyrå

Hos Nordea på Oslo S har de ansatte lang erfaring med reisevaluta og deler mer enn gjerne ut gode valutaråd til alle sine reiseglade kunder. – Vi tilbyr konkurransedyktige valutakurser til en hver tid, forteller Åse og legger til at det varierer fra land til land hvilke valører det lønner seg å ta med. – Det er selvfølgelig opp til hver enkelt kunde hvor mye valuta man ønsker å veksle inn, men det avhenger gjerne av reisemål og tilgjengelighet til minibanker på stedet, sier hun.

Veksle valuta før ferien
Åse råder alle til å veksle valuta før man drar på ferie. – I forhold til forutsigbarheten på valutakursen, er det helt klart en fordel å veksle valuta her i Norge. Da slipper du også kortselskapenes valutapåslag ved kontantuttak i utlandet, og det er rimeligere å ta ut kontanter på minibank hos oss enn i andre land. Her har vi flere minibanker med til sammen 13 valutasorter som er tilgjengelig i hele Oslo S sin åpningstid, forklarer hun.

Bør man sjekke på forhånd om dere har ønsket valuta inne?
– Du finner informasjon på nordea.no/reisevaluta om hvilke valutasorter vi har i manuell ekspedisjon og på minibank. Ønsket valuta kan også bestilles på samme sted eller ved å ringe 23 15 99 20. Kontakt oss gjerne for informasjon!

Pass godt på pengene
Mange steder i utlandet må man være ekstra obs på lommetyverier og nasking, og i følge Åse bør man unngå å oppbevare penger og andre verdisaker samlet på ett sted. – Husk å skjule kortkoden din, og ikke oppbevar lommebok og andre verdifulle ting i en sekk på ryggen. Du bør i tillegg ha med deg to kort i tilfelle noe skulle skje med det ene, avslutter hun.

Dine fordeler med reisevaluta:

• Det kan være dyrt å veksle valuta i utlandet
• Praktisk å ha litt valuta for de første dagene