Lesestoff på reisen

Lesestoff på reisen

Tekst: Kine Myrvold Foto: Torbjørn Tandberg

Mote, interiør og historie er de magasinene det selges mest av.  Blant de igjen er det nok blader om historie som er den store trenden akkurat nå.

– Det går veldig mye blader og pocketbøker om historie. Kanskje spesielt magasiner om 2. verdenskrig, sier daglig leder Ann-Kristin Gundersen hos Narvesen i hovedhallen.

Alt om historie, BBC History og Illustrert Vitenskap sin spesialutgave om historie er blant de populære bladene du kan finne på Narvesen.  En pocketbok om SS-generaler har også vært populær.

Intellektuelle kunder
I tillegg er aktualitet noe Gundersen & co. selger mye av.  Da er det spesielt tyske Der Spiegel og engelske Economist folk vil ha.

– Vi har en del intellektuelle kunder her hos oss, forteller Gundersen.

Det er ikke bare pendlere som vil ha magasiner fra Narvesen på Oslo S, også Oslo-beboere kjenner til at butikken har et godt utvalg av blader.

Motemagasiner
Enkelte klassiske magasiner går aldri heller av moten.  Og det er nettopp blader om moter og trender.

– Det går mye av de kjente store motebladene som Costume og Elle, sier Gundersen.

Tegneserier
Selv om Narvesen har mange kunder som  vil lese om historie og aktualitet, finnes det også veldig mange av dem som vil ha litt mer lettbent underholdning, som for eksempel tegneserien Pondus.

– Vi er nok de som selger mest av Pondus i hele landet. Donald Pocket er også populært, sier Gundersen.

Tips:
Hvis du har smart-telefon kan du laste ned Narvesen-appen. Der får du blant annet en oversikt over alle utenlandske magasiner, i tillegg til tilbud og fordeler.