Smarte reiseapper

Smarte reiseapper

Tekst: Kine Myrvold og produsentene

NSB
NSB-appen har alt du trenger til tog-reisen. Her kan du kjøpe billetter, sjekke togtider og få oppdatert reiseinformasjon. I tillegg er rabatterte billetter, som studentpris og honnørbilletter tilgjengelig. Den har høstet god kritikk for enkelhet og brukervennlighet, ifølge NSB. Appen  fungerer både til iPhone, Android og Windows phone.
Pris: Gratis

Togpendler
En app der du kan motta automatiske varsler om forsinkelser på dine sta-sjoner og strekninger. Den informerer også hvis buss erstatter tog på deler av strekningen og du får detaljinformasjon om togets sist passerte stasjon. Appen henter avgangstider fra Jernbaneverket.  En enkel, men kraftig app er blant tilbakemeldingene som har kommet.  Appen fungerer på iPhone og iPad. Pris: 21,-

Flytoget
Appen til Flytoget er en mobil reiseplanlegger. Brukerne kan planlegge sine reiser, finne stasjoner og få informasjon om flytogets avganger i sanntid. Man kan ikke kjøpe billett her. Appen fungerer til iPhone og Android. Pris:  Gratis

OsloLufthavn
Her kan du få oversikt over det meste du trenger hvis du skal reise fra Oslo Lufthavn. I Myflight-funksjonen kan du legge inn ditt flightnummer, og få opp-dateringer om ruteendringer, ombordstigning og bagasjestatus ved ankomst. Du kan også planlegge reisen til og fra flyplassen, og få informasjon om ventetid i sikkerhetskontrollen. Det er også en oversikt over hvor man kan parkere og butikkene i terminalen. Appen fungerer til iPhone og iPad. Pris: Gratis

Fly og tog
Flyavganger, NSB og Flytoget i samme pakke. I denne appen får du oversikt over flyavganger og ankomster på over 50 flyplasser i Norge, alle NSB-avganger i hele landet og alle Flytogets avganger. Du kan blant annet få pushvarsling på om flyet ditt er forsinket eller kansellert, vise togstasjoner på kart og få status-oppdateringer på NSB sine strekninger.  Appen har også en GPS-funksjon slik at du automatisk kan la appen finne din nærmeste flyplass eller togstasjon.
Appen fungerer til iPhone og iPad. Pris: 21,-