Menneskelig kanonkule på Jernbanetorget

Menneskelig kanonkule på Jernbanetorget

Håvard Lilleheie tar over stafettpinnen fra Richard Hammond (også kjent fra Top Gear), når han søndag 15. mars debuterer som den første, norske programlederen for det populære programmet Science of Stupid på National Geographic Channel Norge. Det gjør han med et smell, når han lanserer programmet som norgeshistoriens første menneskelige kanonkule.

Science-of-Stupid-Human-Cannonball

Science of Stupid er programmet som samler noen av de største, feilslåtte stuntene som er fanget på kamera, og bruker vitenskap for å vise hva som gikk galt. Fra midten av mars vil Håvard ukentlig forklare noen av de største flausene som er fanget på film. Ved å se nærmere på stuntene i et fysikk-, kjemi- og biologi-perspektiv, får seerne en detaljert forklaring på graden av dumhet som er involvert i disse forsøkene. Målet er at seerne både underholdes og samtidig lærer ved å se på andres feil.

«Den Menneskelige kanonkule» er et over hundre år gammelt stunt som fortsatt fasinerer og forskrekker. Enkelt forklart er det et stunt der en person blir skutt ut fra en spesialdesignet «kanon». Verdenshistoriens første menneskelige kanonkule var den 14 år gamle jenta Rossa Matilda Richer, som i 1877 ble skutt ut av en kanon på Royal Aquarium i London. Siden da har det legendariske stuntet blitt utført av våghalser verden over, dessverre ikke bare med heldig utfall. Risikoen knyttet til «Den Menneskelige Kanonkule» er ikke selve utskytingen, men landingen, og siden stuntet oppsto har flere enn 30 menneskelige kanonkuler dødd under utførelsen. Verdensrekorden til en menneskelig kanonkule er å fly 60 meter, noe som skjedde i Italia 2011 av David Smith Jr, med en toppfart på 120 km/t.

Håvard Lilleheie har til info ikke ambisjoner om å slå verdensrekorden, da det å komme seg helskinnet gjennom utskytingen samt å opptre offentlig i svært tettsittende kondomdrakt er store nok utfordringer for den påtroppende programlederen.

Du er velkommen til å oppleve Norges første menneskelige kanonkule fredag 13. mars kl. 14.00 utenfor Østbanehallen.

Vi har alliert oss med synske Lilli Bendriss fra »Åndenes Makt» som vil spå utfallet i forkant, samt invitert YouTube-profilene Dennis og Prebz som vil gi sin kommentar til stuntet.

Stuntmann Otto Tangstad som er ansvarlig for treningen av Håvard, vil også være til stede. Otto er utdannet ved Stunt Academy Hollywood, har flere NM-titler i boksing og har jobbet med stunt fra ung alder.