«Isfjellet» i Bjørvika

«Isfjellet» i Bjørvika

Blant bygningene i Barcode-rekken lyser Deloitte-huset opp med sin hvite og stilrene fasade. – Her får vi energi av å jobbe, sier konsulent Louise Lojdquist.

Tekst: Tone S. Tuhus  Foto: Stian Schioldborg, Magenta Studios og Torbjørn Tandberg

Et steinkast fra Oslo S ligger bygningen som huser revisjon- og rådgivningsfirmaet Deloitte. Mange kaller huset for isfjellet, men det er faktisk blader og løvverk som har inspirert til fasaden med de kantede linjene og asymmetriske glassflatene. Konsulent Louise Löjdquist i avdelingen Strategy & Operations er en av 720 revisorer, økonomer, ingeniører og advokater som er ansatt i Deloittes hovedkontor i Oslo. Hun har vært med på planleggingen av flytteprosessen og romløsningene og synes resultatet er blitt vellykket.

– Vår visjon for det nye bygget har vært å skape en ny standard for samhandling og legge til rette for en mer fremtidsrettet arbeidshverdag. Vi ønsket at lokalene skulle fremme helhetstenkning og samarbeid, samtidig som de individuelle forskjellene mellom avdelingenes arbeidsprosesser skulle bli ivaretatt.

_TTD6770 copy

Aktivitetsstyrt kontor

For Deloitte ble løsningen et aktivitetsstyrt kontor. Det vil si at etasjene er delt inn i ulike arbeidssoner der det er lagt til rette for gode møteplasser og en best mulig fleksibel jobbhverdag.

– I praksis betyr dette at mange ikke har noen fast arbeidsplass. Man jobber i stedet i et åpent landskap med såkalt «free seating» og «clean desk». Man kommer på jobb om morgenen og finner en ledig plass i en sone som er tilpasset den enkeltes arbeidsoppgaver. Ønsker man for eksempel å sitte konsentrert og i ro, finner man en plass i en stille sone, eller på et skjermet arbeidsrom. Senere på dagen kan man for eksempel flytte seg til et sted der lydnivået kan være høyere, dersom det passer bedre til arbeidet som skal gjøres, sier Löjdquist.

 Lys og glassflater

Ord som rim, dugg, morild, nordlys og bris møter deg på dørskiltene inne i den 16 etasjer store bygningen. Ordene henspeiler på natur og naturfenomener og har gitt navn til ulike møterom, etter en intern navnekonkurranse. Hvitmalte vegger skaper en lys atmosfære, og tepper på gulvene er med på å redusere støyen i de åpne kontorlandskapene.

– Vi flyttet fra Skøyen til Bjørvika da bygget sto ferdig i desember 2013. Erfaringen halvannet år senere er at vi har fått ny energi av å komme hit. Her er det mye lys og store glassflater, noe som både er funksjonelt og energigivende. Det å jobbe i disse fantastiske lokalene med nærhet til sjøen og utsikt i alle himmelretninger påvirker oss helt klart positivt, sier Louise Löjdquist – og legger til:

– Vårt motto i Deloitte er «One Step Ahead». Med denne beliggenheten og måten å jobbe på kan jeg ikke si annet enn at vi er på riktig vei.

LES OGSÅ: Portrettintervju med Henriette Bruusgaard

 Les hele den nyeste utgaven av Oslo S-magasinet her.