Ny kunst ved Flytoget

Ny kunst ved Flytoget

«Vi reiser for å finne mormor» av Nina Strand. Et kunstprosjekt på fasaden av Flytogterminalen og på videoskjerm ved inngang nord, Oslo S.

Utstillingsåpning: Tirsdag 8. mars kl. 1600 på Oslo S ved Flytogets inngang. Kunstneren vil være tilstede.
Verket skal stå til august 2016. 

Utgangspunktet for prosjektet på Oslo S er den kritikerroste fotoboken “Dr. Strand”. Boken handler om legen, feministen og aktivisten Kitty Strand (1947–2001). Strand var en av initiativtagerne da Kvinnefronten ble dannet i 1971–1972. Som lege og aktivist ble hun en forgrunnsfigur i den nye kvinnebevegelsens kamp for selvbestemt abort. Prosjektet er utviklet av datteren, fotografen og skribenten Nina Strand. Kitty og Nina hadde planer om en reise fra New York til San Francisco sammen, en tur de ikke rakk før Kitty døde i 2001. I 2012 tar Nina turen sammen med sin datter og bruker reisen som en rød tråd i fortellingen om hennes mor; en fortelling med tre generasjoner Strand: mormor Kitty, mor/datter Nina og datter/barnebarn Kitty. 

På Oslo S blir vi kjent med denne fortellingen gjennom visning av et foto i storformat på Flytogfasaden og en bildefortelling på en videoskjerm inne på Oslo S.

Nina Strand (født 1973) arbeider som fotograf og skribent og er grunnlegger og redaktør for det skandinaviske kunsttidskriftet Objektiv. Har vært med på en rekke gruppeutstillinger i Skandinavia. Hun har tidligere utgitt Age before Beauty, Kunstnerlønn, (selvpublisert, 2016), Dr. Strand, bok (Journal) og utstilling 2015. New View, (selvpublisert for Høstutstillingen, 2015), (female) Artist, (selvpublisert,2015), Solo (selvpublisert, 2015), Trollet (selvpublisert, 2014), Backstage (selvpublisert, 2014), Det fiktive forhold(selvpublisert, 2013), Nykter (Akademisk publisering, 2010), So, how do you think you’re doing (Journal, 2008), Gutta på Gølvet (Cappelen 2004), Militær, (2006-2009). Skriver fast om fotografi for Ideer, Dagbladet fra 2006 –. Mottar Statens Kunstnerstipend fra 2012 – 2018. www.ninastrand.no  

Fakta om Rom for kunst:
Rom for kunst er den temporære kunstsatsingen til ROM Eiendom AS og har vært drevet siden 2001 på Oslo S. Intensjonen er å skape positive kunstopplevelser for reisende og besøkende på stasjonen. For ROM Eiendom AS er det viktig å bruke byrommene til å skape gode kunstopplevelser, og vi vil med Nina Strands «Vi reiser for å finne mormor» bidra til dette.

www.romforkunst.no