Sommertoget stopper på 40 stasjoner

Sommertoget stopper på 40 stasjoner

I hvert nummer skriver Oslo S om én togdestinasjon, men denne gangen går toget til hele 40 ulike stasjoner. NRK sin sommersatsing er i år Sommertoget 2017. Toget blir fulgt minutt for minutt og Sommeråpent sender direkte fra togstasjonene.

– Det er en unik mulighet til å vise frem nye steder i landet vårt og fortelle helt nye historier. Jernbanehistorie er dessuten norgeshistorie og fortellingen om hvorfor vi bor der vi bor, skriver NRK i en pressemelding.

 

Møysommelig arbeid

Reiseruten er satt sammen fra NRKs ansatte egne ønsker, publikums ønsker og hva som er mulig å få til.

Det er likevel ingen enkel sak å sette sammen ruten. NSB og Bane NOR har uttalt at dette er mer komplisert enn hele togavviklingen under Lillehammer- OL.

Sommertoget går på dagtid og et helikopter følger toget, slik at seerne også kan få med seg ruten, selv om toget er i en tunnel.

Omtrent 60 medarbeidere skal være med på turen rundt i sommer, og dermed må toget spesialbygges. Blant annet vil det være en kontainervogn, hvor scenen plasseres. Ellers vil toget inneholde alt fra sovekupeer og sminkerom til radiorom og redaksjonslokale.

Viser innlandet

Toget skal til Voss og Porsgrunn, til Sira og Råde. Det skal innom Grong, Støren og Rena, for å nevne noen. I hele åtte uker skal toget tøffe fra stasjon til stasjon, mens Sommeråpent, Reiseradioen og andre redaksjoner i NRK rapporterer. Toget kjører alle landets jernbanestrekninger, så flere vil nok kjenne seg igjen.

God tur!