Bli med på juleparaden!

Bli med på juleparaden!

Oslo sentrum inviterer barn i alle aldre til å bli med på julegateåpningen.

Tekst og bilder: Oslo Handselsstands forening

– Vi synes det er utrolig gledelig at handelsstanden i sentrum går sammen om et arrangement som skaper julestemning i byen. Dette arrangeres for fjerde gang og det har blitt en flott juletradisjon for alle osloborgere, sier Jon Anders Henriksen, konstituert administrerende direktør i Oslo Handelsstands Forening (OHF).

Barn i alle aldre inviteres til å bli med på å gå i den store julegateparaden opp Karl Johans gate, med julenissen og smånissene fra Putti Plutti Pott i front. Varaordfører Khamshajiny Gunaratnam åpner paraden og deltar underveis.

Paraden ender opp i Spikersuppa, hvor det blir magisk stemning når ordfører Marianne Borgen tenner sentrums storslagne julebelysning. Ordføreren vil også foreta den offisielle åpningen av skøyteisen.

– 40 belyste trær i Studenterlunden vil danne en flott ramme for showet på skøyteisen og det nye julemarkedet, sier Henriksen.

2.500 mennesker har meldt sin interesse for arrangementet på Facebook.

– Det skal være hyggelig bare å være i byen og gjøre sin julehandel. Den stemningen du får med juleopplyste handlegater, gode julelukter, forventningen i barns øyne og kanskje noen snøfnugg på nesen, den får du ikke i en nettbutikk, sier Henriksen.

Program for julegateåpningen

Klokka 16, Jernbanetorget: Start Julegateparaden

Varaordfører Khamshajiny Gunaratnam åpner. Utdeling av godteposer og lys til barna. Julenissen, smånissene fra Putti Plutti Plott og varaordføreren leder an i hest og slede en stor julegateparade opp Karl Johans gate.

Utdeling av nisseposer og lys til de 1.000 første barna. Julenissen og smånissene fra Putti Plutti Pott leder an i en stor julegateparade opp Karl Johans gate. Det blir overraskelser og hyggelige opplevelser underveis.

Klokken 17, Spikersuppa: Tenning av julebelysning og skøyteshow

Ordfører, Marianne Borgen tenner julebelysningen og åpner skøyteisen.

Tiril Heide-Steen synger julen inn, Oslo Skøiteklubb viser juleshow med store og små dansere. Christer Tornell er konferansier og binder det hele sammen. Artisten Koy avslutter med lydshow før Isbanen åpner for publikum.

Klokken 18, Aker Brygge: Grand finale og avslutning av julegateåpningen med julefyrverkeri!

FAKTA:

· Julegateåpningen skjer i samarbeid mellom Oslo Handelsstands Forening (OHF), Oslo kommune, Strøksforeningen Studenterlunden, Oslo City, Byporten, Østbanehallen, Arkaden, Gunerius, GlasMagasinet, Steen & Strøm Magasin, Eger, Aker Brygge, Vika og Paleet. Fullstendig program for arrangementet finner du her.

· Julegateåpningen i sentrum ble arrangert for første gang i 2014.