Food n´ Fun på Jernbanetorget

Food n´ Fun på Jernbanetorget

 

– Dette blir gøy! sier Rigmor Galtung. Hun sitter rundt et bord med Tommy Steine og Tore Petterson, og sammen skal de nå lage bakgårdsshow i en av Oslos mest bortgjemte gatestubber.

Tekst: Tanja Hauge Reine  Foto: Gorm K. Gaare

– Har du lagt merke til den lille plassen mellom Oslo S og Østbanehallen? spør Rigmor Galtung.

Den lille gatestubben hun snakker om er det som er igjen av Jernbanegata etter at Oslo S ble bygget på 80-tallet. Området er i dag stengt med gjerde og tiltrekker seg lite oppmerksomhet.

– Nå skal det bli liv her igjen, med både mat og underholdning. Det er Opland Burger & Steak her på Østbanehallen som skal stå for matserveringen, og vi tre skal underholde hver helg i juni, august og september, forteller hun.

Pop up-show

Konseptet har de valgt å kalle Food n´ Fun, og det blir et show med friere former enn det man vanligvis forbinder med sommershow.

Her bestiller du billetter

– Det blir et slags pop up-show, for vi ønsker å gjøre det litt annerledes. En vanlig setting for et sommershow er jo å opptre i en og en halv time på scenen mens publikum ser på. Vi skal lage et show som varer lenger, men som brytes opp underveis. Publikum vet at noe skal skje, men aldri når eller hvor det skjer. Vi kan like gjerne synge en sang i en trapp, eller infiltrere servitører og bartendere, som å gjøre noe fra scenen, sier Tommy Steine.

– Det kan jo være litt slitsomt å være på et sammenhengende show så vi sprer heller moroa utover slik at det fortsatt er mulig å prate sammen innimellom, legger Tore Petterson til.

– Det er en slags festival med god mat og morsom underholdning. Og det skal ikke være så pretensiøst. Du kan bestille bord på forhånd, eller bare poppe innom en fredag eller lørdag. Dette er ren feelgood, det er Food n´ Fun.

 

Ny trio

Tore og Tommy kjenner hverandre fra Tommys dansekarriere i Skal vi danse, da Tore satt i dommerpanelet. Og Rigmor og Tommy er også gode venner. Men dette er første gangen de tre gjør et show sammen.

– Vi har tre ulike ståsteder og styrker, så vi utfyller hverandre veldig godt. Tommy er typisk stand up-komiker, jeg er imitator og Tore er god på både sang, jazz og karakterer, sier Rigmor.

– Ja, og så er vi jo tre humorister, så det vil nok bli en god blanding av humor og musikk. Vi har lyst til å levere det publikum forventer og kjenner oss for, men også gi dem overraskelser underveis. Kanskje er det for eksempel ikke så mange som vet hvor rå Tore er til å synge? Eller hvor god jeg er til å danse? ler Tommy.

– Og meg er det vel ingen som vet så veldig mye om lenger, skyter Rigmor inn fra sidelinjen, før latteren bryter løs.

 

Show for alle

Foreløpig er trioen i planleggingsfasen, mye av showet er på plass, men de har en intens jobb foran seg.

– Vi har jo mange drømmer alle tre, og vi har fått veldig frie tøyler, så vi skal benytte muligheten og anledningen til å realisere mange av dem, sier Tommy.

– Og så er det jo noe med å lage et show med Tommy og Rigmor, som er så bunnsolide. Jeg tenker jeg kan lære masse av dette, sier Tore. Han tror mange foretrekker å oppleve mer enn å bare sitte og drikke når de skal ut i Oslo.

– Derfor har jeg veldig troa på dette konseptet. Sammen skal vi skal gi både innbyggerne og turistene en ny Oslo-opplevelse.

Tore legger til at han elsker opprustningen Jernbanetorget har gjennomgått de siste årene.

– Vi har fått et sentrum som vi kan være stolte av, og dette blir enda et tilskudd.

Bella Notte?

– Når det nå blir lysere og varmere så er det hyggelig å møtes utendørs, og dette blir jo midt i smørøyet. Det kan nesten ikke mer sentralt i Oslo, sier Tommy.

Han ser for seg at bakgården skal gi assosiasjoner til Lady og Landstrykeren, med langbord, farger og lyslenker, og betror at han egentlig drømmer om å synge Bella Notte i løpet av showet.

– Men det vet du at du ikke får lov til, ikke sant Tommy? advarer Rigmor.

– Kanskje jeg skal øve inn den på trekkspill jeg da? sier Tore.