La deg friste av oppskrifter fra La Baguette

La deg friste av oppskrifter fra La Baguette

Har du vært innom La Baguette i det siste og fått lyst til å  lage like herlig mat hjemme hos deg selv? Her røper de noen av sine gode oppskrifter.

Chiapudding

Prøv en ny og spennende frokost…. Chiapudding er både næringsrik og mettende. Vi har toppet den med goijibær og kokosflak, men ta gjerne det du liker best!

Ingredienser:

1,6 l mandelmelk

83 g honning

1 g salt

6,6 g vaniljesukker

3,3 g kanel

250 g chiafrø

TILBEREDNING:

Dette er en kjøleskapsfrokost. Det vil si at den trenger å stå en dag for å sette seg. Deretter er den holdbar i 4 dager. Rør gjerne en gang eller 2 slik at chiafrøene ikke synker til bunns. Enkelt å ha i kjøleskapet og forsyne seg av, eller sende med litt i en  liten boks med lokk i skolesekken.

Råmarinert sashimilaks-salat

sashimiLag en asiatisk marinade av:

Rapsolje

sojasaus

sukker

chili

karri

hvitløk

salt

TILBEREDNING:

Bruk lakserygg Sashimi og del denne i tynne skiver. Deretter legges den i marinaden i ca 20 minutter. Serveres kald med din favoritt av salat, agurkstrimler, mangoskiver og evt andre friske grønnsaker. Strø litt sesamfrø over laksen ved servering.

Saftig roastbeefsmørbrød

roastbiff og løk

DU TRENGER: 

Sylteagurk

løk

majones.

TILBEREDNING:

Løkremulade lager du enkelt med å mixe finhakket sylteagurk, finhakket løk og majones. Smør det på en skive brød, legg på litt frisk salat, roastbeeefskiver og topp det med litt agurk og tomatmix. Garantert suksess!

Kanelknuter

Oppskriften gir 25 knuter:

1 kg hvetemel

2,5 dl sukker

1,5 ts salt

1 ts kardemomme

1 pose tørrgjær

1 egg

6 dl melk

150 g smør


Fyll:

100 g smør

4 ss sukker

1 ss kanel

1 egg til pensling

TILBEREDNING:
Smelt smør og varm opp melken til 37oC. Ha alt det tørre i en bakebolle, hell over melk/smør og rør godt i kjøkkenmaskin. La deigen heve til dobbel størrelse. Kjevle ut, smør på fyllet, brettes og snurres. Etterheves i ca. 20 minutter. Pensles med egg. Strø over litt perlesukker.

Stekes 200 C i 10-15 min