Sunnere fast food på Oslo S

Sunnere fast food på Oslo S

 Naturlig mat til folk på farten. Leon tilbyr sunnere alternativer til klassisk hurtigmat, og flere og flere har fått øynene opp for restauranten på Oslo S.

Det er lunsjtid og det begynner å fylle seg opp med gjester i de hyggelige lokalene til Leon på Oslo S. De fleste går for en klassisk «hot box» til lunsj, der alt fra kjøttboller med ris til lune salater, serveres i en eske, gjerne akkompagnert med en smoothie eller shake.

– Det kommer fortsatt mange innom som ikke har hørt om Leon før, men konseptet er i ferd med å bli mer kjent. Oftere og oftere hører jeg gjester si at de har fått stedet anbefalt av andre, sier Vigdis Einarsdottir. Hun er daglig leder på Leon på Oslo S, som åpnet i juni i fjor og ligger mellom spor 2 og 3 i avgangshallen.

Naturlig fast food

– Konseptet er «naturally fast food», og er et sunnere alternativ til annen hurtigmat. Vi ønsker å gjøre det enklere for folk å ta sunne valg ved å servere gode retter som gir langvarig energipåfyll, sier Einarsdottir.

Restauranten på Oslo S er kjedens første i Norge, men nylig åpnet de også en avdeling i Frognerveien, og til sommeren etablerer de seg på Munch Brygge. Konseptet er opprinnelig britisk, og ble skapt i London for femten år siden.

– Vi serverer frokost, lunsj og middag, som du kan spise her eller ta med deg på farten. I tillegg har vi et bredt utvalg av jus, shakes og smoothies, sier Vigdis Einarsdottir.

God start på dagen

På menyen finnes både veganske og vegetariske retter, og maten serveres lun, ikke kald fra kjøledisken.

– Frokosten vår er fra seks til halv elleve, og øker i popularitet. Det er ikke så vanlig å spise frokost på restaurant her i Norge, men mange opplever at det er en god start på dagen, sier Einarsdottir.

På frokostmenyen står blant annet havregrøt, engelsk muffins og egg pot.

– Til lunsj og middag selger vi mest av Moroccan meatballs og Chicken Satay, det er to veldig gode retter. Men min favoritt er Sicilian Chicken Meatballs, som er kyllingboller i tomatsaus, med en pesto som er helt fantastisk, sier Einarsdottir, og legger til at de også har noen søte godbiter på menyen, som hun anbefaler å smake på.

– Vegan Billionaire, for eksempel. En kake med daddel- og polentabunn, toppet med daddelkaramell og mørk sjokolade. Jeg pleier å si til kundene våre at hvis de først har smakt den én gang, så er det lett å bli avhengig.