Selger mat for Rosa Sløyfe-aksjonen

Selger mat for Rosa Sløyfe-aksjonen

I hele oktober er La Baguette og KOK med på Rosa Sløyfe-kampanjen. De to spisestedene har valgt ut sine bestselgende retter som bidrag. For hver solgte rett går ti kroner til aksjonen.
Hos KOK er det thai kyllingsalat og hos La Baguette er det kylling og avocado baguette som er med i kampanjen.

 Trenger tilpasset behandling

I år er temaet for aksjonen «personlig tilpasset brystkreftbehandling». Hver dag får ni kvinner i Norge beskjed om at de har brystkreft. Kreftforeningen setter fokus på at alle disse kvinnene trenger persontilpasset behandling. Hver kvinnes behandling skal fungere for den enkelte person, enten det er operasjon, hormoner, cellegift eller annet. For å kunne gi mer tilpasset behandling, må det forskes mer.
Midlene fra årets Rosa sløyfe-aksjon skal derfor gå til forskning på persontilpasset brystkreftbehandling. Og derfor er årets Rosa sløyfer i ulike rosatoner.

Opphav i Statene

Den rosa sløyfen er det internasjonale symbolet som brukes for å vise solidaritet med brystkreftrammede. Aksjonen skal spre informasjon, øke kunnskapen og samle inn midler.

Rosa sløyfe, eller «Pink Ribbon», har sitt opphav i USA, der amerikanske kvinner krevde større bevilgninger til brystkreftforskning. Over hele verden blir aksjonen markert i hele oktober.

Rosa sløyfe har vært arrangert i Norge siden 1999 og har siden starten samlet inn nærmere 160 millioner til forskning og prosjekter i inn- og utland.