The Art of Nursing

The Art of Nursing

Frem til midten av juni kan du se gatekunst i andre etasje på Oslo S. Bildet, som står utstilt ved La Baguette, viser et innblikk i intensivavdelingen på Rikshospitalet. 

– Dette bildet er et kunstverk, men det er også en hyllest til sykepleierne. Bildet viser sykepleieren som pasientnær og kollegial, det overblikket sykepleierne har, og det viser faglig ledelse, sa forbundsleder Lill Sverresdatter Larsen i Norsk Sykepleierforbund da hun avduket bildet av intensivsykepleier Anniken Maamoen på den internasjonale dagen for sykepleiere og jordmødre 12. mai.

Bildet er en del av forbundets gatekunstprosjekt The Art of Nursing, som er et samarbeid med gatekunstnere i Piece by Piece i Bergen for å markere at 2020 er sykepleiernes og jordmødrenes år. I løpet av året skal det males seks bilder av sykepleiere i seks norske byer.

I forbindelse med lanseringen sa forbundsleder Sverresdatter Larsen til NRK at målet med prosjektet er vise fram sykepleierne som dyktige og dedikerte fagpersoner.

Kunstverket er basert på et bilde tatt av en annen sykepleier og malt av gatekunstneren Harem, som selv er snart ferdig utdannet sykepleier. Klikk her for å lese mer om prosjektet på Piece by Piece sine sider og se video som hører til kunstverket, laget av fotograf Arne Beck.

Gatekunstneren Harem legger siste hånd på verket. Foto: Arne Beck.