Jeg elsker de ulike sesongene

Jeg elsker de ulike sesongene

Jeg har alltid likt blomster og det var den kreative delen av jobben som først appellerte til meg, sier Linda Jonasson, butikksjef for Mester Grønn på Oslo S. Hun har jobbet 16 år i Mester Grønn, 11 av dem på Oslo S, men det var opprinnelig nyhetsfotograf hun skulle bli. – Jeg var litt skolelei, og planen var å ta ett års pause fra studiene.

TEKST: Tanja Reine FOTO: Torbjørn Tandberg

– Jeg flyttet fra Sverige til Norge for å jobbe litt, og så endte jeg opp med å bli boende, forteller hun.

Som mange andre svensker i Norge begynte Linda først å jobbe i bar, men etter noen år ble hun anbefalt å søke på en nestlederstilling i Mester Grønn. Siden da har hun vært innom Mester Grønn på Bøler og CC Vest, før hun endte opp på Oslo Sentralstasjon. Hun roser arbeidsplassen for å være jordnær og norskeid, og trives med å jobbe på Oslo S, selv om butikken kanskje ikke er av det tradisjonelle slaget.

– Dette er ikke den klassiske koselige blomsterbutikken på hjørnet. Jeg liker når det er litt fart og spenning og det er alltid mye som skjer her på Oslo S. De typiske kundene er reisende på vei til eller fra, og de har sjelden god tid, så på ettermiddagene er det høy puls, sier hun.

Setter pris på sesongene

Linda har likt blomster hele livet og påstår at hun aldri går lei, selv om hun innrømmer at røde roser ikke er hennes personlige favoritt.

– Vi selger utrolig mye røde roser, og det skjønner jeg godt, men det finnes også veldig mange flotte alternativer. Du kan gå for det du selv synes er finest, men jeg anbefaler jo ofte å se an mottakeren. Det er tross alt de som er viktigst, sier hun.

Selv setter hun pris på at sesongene stadig er i endring, da rekker det aldri å bli kjedelig.

– I desember begynner jeg å glede meg til å få inn nye blomster i januar, forteller Linda.

Som mange andre synes hun det er deilig å bytte ut julepynt og røde blomster med hvitt og grønt i det nye året.

– I januar går jeg for hvite blomster og grønne blader og det bugner det av her i butikken nå også. Vi trenger en frisk start på det nye året. Og så kommer det gjerne pastellfarger utover våren. Det er derfor jeg er så glad i jobben min. De er alltid noe nytt på gang, sier hun.