Ny restaurant på Oslo S

Ny restaurant på Oslo S

I desember åpner en ny gastronomisk møteplass rett ved hovedinngangen til Oslo S.

Tekst: Kine Myrvold Olsen  Foto: Torbjørn Tandberg

– Det aller første vi kan røpe er navnet, som ikke er helt tilfeldig. Vår nye restaurant er nemlig oppkalt etter Norges eldste jernbanestrekning, Hovedbanen. På lik linje med at denne banen strekker seg fra Oslo til Eidsvoll, er vi klare for å strekke oss enda lenger for å skape et unikt og sosialt spisested, sier Jonna Ek, salg- og markedsleder i Akershusgruppen.

Avslappet møteplass
Akershusgruppen er godt representert i Oslo fra før, med mange ulike restauranter og barer. Det stopper dem likevel ikke fra å satse enda mer på å skape et smakfullt mangfold i hovedstaden.

– Hovedbanen vil være en avslappet møteplass der alle vil føle seg velkomne. Menyen vil by på våre moderne tolkninger av gastropubmat. Fordi vi alltid skal ha de aller beste råvarene, vil rettene variere basert på tilgang og sesong. Vi er også veldig opptatt av å gi fantastiske serviceopplevelser, sier Jonna.

Fra baren på den nye restauranten vil det serveres drinker og er rikholdig utvalg av øl.

Flott beliggenhet
Hovedbanens beliggenhet er fantastisk, rett ved siden av hovedinngangen til Oslo S. Den nye restauranten vil komplettere hele platået, og dermed gi et løft til hele stedsopplevelsen. Kapasiteten vil være cirka 140 sitteplasser inne og 120 sitteplasser ute.

– Med så mange plasser er vi klare for å ønske alle velkommen, enten de er reisende, lunsjende eller bare klare for after work, sier hun.

Akershusgruppen driver også Royal Gastropub som ligger på Ø.

– Ettersom vi nå får to restauranter i hver sin ende av stasjonen, kan vi også si at det går en bane mellom disse destinasjonene. To holdeplasser som vil utfylle hverandre godt. Vi gleder oss stort til Hovedbanen åpner dørene i desember, sier Jonna.