Snart åpner Hovedbanen på Oslo S

Snart åpner Hovedbanen på Oslo S

Med navn etter Norges eldste togstrekning ligger alt til rette for at den nye restauranten Hovedbanen blir et nytt samlingspunkt på Jernbanetorget.

Lenge har byggegjerder ved hovedinngangen til Oslo S vist at det er noe på gang midt på Jernbanetorget. Bak gjerdene tar en ny restaurant form og 16. desember åpner dørene for første gang.

Daglig leder Malin Myrvold leder oss forbi pappesker, håndverkere og materialer, inn i det nye spisestedet. Møblene i mørkt tre og grov fløyel er på plass, men ennå er det mye som gjenstår før stasjonens nye møteplass kan ta imot folk. Malin gleder seg. Dette har hun ventet lenge på.

– Hovedbanen tilfører noe Oslo S mangler. Her er det god plass til å sette seg ned i rolige omgivelser og nyte mat som du ellers ikke får på stasjonen, sier hun.

 Moderne gastropubmat

Hovedbanen er en del av Akershusgruppen, som også driver Royal Gastropub i Østbanehallen. Der har Malin jobbet i syv år før hun nå fikk ansvaret for den nye satsingen. Det nye tilskuddet i restaurantgruppen går i en litt annen retning.

– Menyen til Hovedbanen beveger seg bort fra den tunge gastropubmaten, men vi leker oss med moderne tolkninger av den. For de som kjenner til maten hos Royal, blir dette noe nytt og friskt. Vi kommer også til å ha vegetarretter på menyen, sier hun.

Lunsjmenyen byr på blant annet en salat med crispy, honningglasert and, smørbrød med tronfjellskinke og blåskjell dampet i kokos og panag-curry. Hun trekker også fram snacks- og delemenyen, med mindre retter som passer perfekt til en afterwork. Der er listen over nye favoritter lang.

– Torsketacoen vår kommer til å slå an. Den er så god! I tillegg har vi en nydelig gnocchirett; smørstekt og med en sjampinjong- og steinsoppsaus, som nok blir en favoritt hos mange. Jeg hadde heller ikke smakt sellerifries før, men det er utrolig godt. Det tror jeg flere kommer til å synes, sier hun entusiastisk.

Hovedrettene er vel så fristende, med både peppermarinert flankestek og stekt torsk, og selvfølgelig er det gode muligheter for å avslutte med noe søtt til dessert. Malin viser fram menyen og peker på de friterte eplene.

– De du prøve. De er vendt i sukker og kanel, og serveres med eple-iskrem og calvadossirup.

Leken drinkmeny

Noe av det første vi legger merke til i den nye restauranten, er den lange baren langs den ene veggen. Her er det god plass for bartenderne å lage både cocktails og mocktails. Malin skryter av barsjefen, som liker å eksperimentere seg fram til nye drinker.

– Vi har blant annet en drink på menyen som er laget med «beer foam», altså skum med øl. Det høres kanskje rart ut, men det er utrolig godt, sier hun.

Når dørene åpnes til den nye restauranten 16. desember, håper hun mange feststemte folk i Oslo stopper innom Hovedbanen. Med det som må være byens mest sentrale beliggenhet er det enkelt for folk å samles på det nye møtestedet.

– Vi har 160 sitteplasser og har god plass til å ta imot folk i julebordsesongen. Om det er et større selskap som vil ha en helaften med flere retter, eller en gjeng som vil dele småretter med noe godt i glasset, har vi plass til dem alle, sier Malin.

Hun har stor tro på at Hovedbanen blir en suksess der den ligger, midt i Norges største knutepunkt.

– Vi åpner med et smell 16. desember. Dette blir bra, sier hun.