Hele VisitOSLO på plass på Ø

Hele VisitOSLO på plass på Ø

VisitOSLO valgte å flytte hele administrasjonen inn på Ø, hvor Oslo Visitor Centre har ligget i mange år.

Da bygget VisitOSLO hadde kontorer i i Kirkegata skulle rives, måtte de brått se seg om etter nye lokaler. I starten av 2020 startet de å søke etter nye lokaler i nærheten av Østbanehallen.

– Dialogen med BaneNOR ble satt i gang, og det viste seg at ved å gjøre lokalet til Oslo Visitor Centre noe mindre og utvide litt bak Olivenlunden og Drops, uten å ta lokaler fra dem, kunne hele VisitOSLO finne plass i herlige og supersentrale Østbanehallen, sier Christiane Blix-Nilsen, Osloentusiast og teamleder Oslo Visitor Centre, og legger til:

– Det har alltid vært en drøm å kunne flytte avdelingene våre under samme tak og under pandemien var det plutselig blitt mulig. Vi grep da muligheten til å samle oss på ett sted. Pandemien har vært en tøff tid for mange, men spesielt for norsk reiseliv. Vi måtte se på sparetiltak, og det å leie ett lokale i stedet for to viste seg jo å være mer økonomisk forsvarlig. Så tiltaket med flytting og samlokalisering var selvfølgelig også noe styret i VisitOSLO satte pris på.

I midten av juni 2021 flyttet de inn på sitt nye kontor.

Oslo Visitor Centre har vært i Østbanehallen i mange år. Nå er lokalene bygget litt om for å få plass til kontorer til hele VisitOSLO.

30 faste ansatte

VisitOSLO er et markeds- og kompetanseorgan for Oslo-regionen, med ansvar for profilering av Oslo på vegne av besøksnæringen.

– VisitOSLO arbeider med vertskap, presse, PR, kongressmarkedsføring og markedsføring på digitale medier. Vi driver blant annet turistinformasjonen i Oslo og det offisielle nettstedet visitoslo.com. Vi har også en aktiv rolle i ulike samarbeid og prosjekter som berører Oslo, sier Christiane.

Det er nå 30 faste ansatte som sitter i kontoret på Østbanehallen, fordelt på avdelingene marked & media, vertskap & salg, kongressavdelingen Oslo Convention Bureau, administrasjon og økonomi. I tillegg er det på sommeren 20 sommervikarer på Oslo Visitor Centre.

Christiane Blix-Nilsen er osloentusiast og teamleder på Oslo Visitor Centre.

Gir mange gode synergier

VisitOSLO ser veldig mange fordeler med å ha hele bedriften samlet under ett tak.

– For bedriftskulturen vår er det å ha våre ansatte samlet på samme plan, og under samme tak, helt fantastisk. Det gir mange gode synergier ved å møtes daglig, ved å sitte ved siden av hverandre og jobbe på tvers av avdelingene i enda større grad enn før, sier hun.

De trives også veldig godt med den sentrale beliggenheten. Oslo Visitor Centre, turistinformasjonen til Oslo, har ligget på Østbanehallen i mange år allerede. Hittil i 2022 har det vært ca. 150.000 besøkende innom dem.
I tillegg til dette hadde de mange henvendelser gjennom sykkelvert-ordningen ute i sentrum i månedene juli til august. De besvarer også mange Oslo-spørsmål på telefon og e-post. Ca. 90 prosent av henvendelsene kommer fra utenlandske turister.

– Oslo Visitor Centre er åpent 365 dager i året, og de ansatte snakker til sammen 14 språk. Her får man kjøpt Oslo Pass, billetter til transport både for Ruter, Flytoget, VY- buss og sightseeing med buss og båt, Norway in a nutshell, arrangementsbilletter og frimerker, sier Christiane.