Til hovedinnhold

Oliver Ziller jobber som Store Manager hos Dressmann XL på Oslo S. Han forteller at det er mye som skjer i butikken i disse dager.

– Akkurat nå gjør vi oss klar for høsten, og som alltid jobbes det mye med oppsett og ulike konsepter. Før sommeren pusset vi også opp, så det var en ganske hektisk periode. Vi har byttet gulv, all innredning og også endret enkelte deler i forbindelse med uteplassen som har gjort butikken lysere. Butikken trengte rett og slett en
«facelift», da den var noe mørk.

 

Positive tilbakemeldinger

Ziller kan fortelle at kundene som er innom butikken er folk fra mange forskjellige steder i landet. Det er også mange turister som pleier å besøke butikken. Han opplever at XL-konseptet er et konsept som det er behov for.

– Det er klart det er behov for store størrelser, akkurat som det er behov for andre størrelser. Men de fleste butikker stopper på 2 XL, og for mange er ikke det nok. Det finnes selvsagt mange mennesker med ulike kropper og fasonger som også har lyst på et bredt utvalg av klær og valgmuligheter, og der kommer vi inn i bildet.

Ziller sier at de nesten daglig får positive tilbakemeldinger fra besøkende kunder.

– Veldig mange kunder er takknemlig for at vi finnes, og vi får ofte høre at det er flott at en slik butikk finnes. Det å få så utrolig mange positive tilbakemeldinger, er selvfølgelig med på å gjøre jobben givende.

Lyse farger – også om høsten

Selv om vi nå bytter shorts og kjole med mer utpregede høstklær, forventer Ziller og de andre på Dressmann XL allikevel en periode med lyse farger.

– Vi ser at det er en tendens i markedet med lyse farger gjennom hele året, sier Ziller. Dette kaller vi ofte «winter whites» om høsten – et elegant og forfriskende tema innen herremote, perfekt for de kaldere månedene. Denne trenden omfavner nyanser av hvitt, krem, beige og lys grå for å skape et rent og sofistikert utseende, noe som gjør at den skiller seg fra den typiske vinterpaletten, som pleier å være mørkere.

Avslappede plagg, avslappede passformer

Ziller nevner flere typer plagg han tror blir nøkkelplagg denne høsten, deriblant strikk, ullfrakker, cord og flanell.

– Vi ser også at trenden går mot litt mer avslappede passformer, og dette reflekteres i stoffene som brukes. Fargepaletten utover «winter whites» er mykere, med dempede, milde farger, og ofte harmoniske nyanser av samme farge. I kontrast til dette står litt mer rustikke fargetoner, gjerne hentet fra naturen, og dette skaper en fin total fargepalett.

Han forventer at det blir en travel periode fremover – noe som ikke er uvanlig for klesbutikken på Oslo S.

– Av 37 XL-butikker fordelt på Norge, Sverige og Finland, er vi faktisk den butikken med størst omsetning og flest kunder, det er vi selvsagt veldig stolte av.