Til hovedinnhold

– Nei, overhodet ikke, det er så mye varierende kvalitet og service rundt forbi at vi er sikre på at det vi tilbyr er helt topp. Vi skal møte forventningene om god mat og god service. Selv om vi primært er rigget for take away så skal du få en god opplevelse når du stikker innom. Hvis du har tid til å er det mulig å sette seg ned, og det er faktisk overraskende rolig å sitte inne i restauranten. Da kan du spise og kikke ut på alle menneskene som myldrer forbi utenfor, og den følelsen du får på en hektisk jernbanestasjon er det mange som liker.

Det mangler åpenbart ikke på potensielle kunder, men hva var bakgrunnen for at dere har valgt å teste det nye sushi-konseptet nettopp på Oslo S?

– Det blir feil å kalle dette en test, vi har så lang erfaring med dette fra Sumo at vi vet at vi leverer. Vi ønsker jo at du skal finne Swift by Sumo andre steder etter hvert også, men vi har valgt å prøve oss her på det som kanskje er det mest unike stedet i Norge. Det er ikke mange andre steder hvor det er så mange folk på farten. At vi selv, i likhet med de fleste nordmenn, elsker sushi er kanskje den viktigste grunnen til at vi satser på dette. Vi heter BY Sumo, og vi tar med oss masse kompetanse og erfaring, og en del av kundene våre kjenner oss fra Sumo. Det er mange likheter, og vi har en del av de rettene på menyen. En av de store maki-favorittene på Sumo, Ebi Ringo finner du hos oss også, pluss alle klassikerne.

Marcus har jobbet med mat og service siden han var fjorten år, og har lengre erfaring enn alderen skulle tilsi. I tillegg har han rukket å reise verden rundt og bodd i Sverige, USA, Spania og England. Det har gitt han verdifulle impulser fra andre kulturer i bagasjen hjem til Norge.

– Det viktigste tror jeg handler om service og å møte mennesker på en åpen og varm måte, det er noe jeg mener vi nordmenn kan bli flinkere til. Det er i hvert fall viktig for meg, og Swift by Sumo er jo faktisk en liten familiebedrift, og det er viktig for oss at det skal være topp kvalitet på alt, også opplevelsen du har selv om du bare er innom for å plukke med deg en matbit på veien. Du skal føle deg velkommen, vi har en filosofi om at vi skal se deg og gi deg et lite smil på veien. I tillegg til den hyggelige servicen får du selvfølgelig god sushi laget på stedet av flinke kokker.

Hvis du skulle anbefale noe som en sulten reisende kan ta med seg i forbifarten?

– Selvfølgelig burde du teste sushien vår, men vi har også varmretter som Bao buns. Det er steamede fløyelsmyke hveteboller fylt med grønnsaker og enten fritert scampi, sticky pork eller orange chicken. Hvis du ikke smakt Bao buns, bør det stå høyt på lista over ting du må prøve. Jeg kan nesten garantere at du vil elske det. De fleste blir overrasket over hvor godt det er. Du kan også velge mellom forskjellige wok-retter eller gyoza som er dumplings med forskjellige fyll. Det er jo en komplett restaurantmeny, men siden vi fokuserer på take away skal du uansett få maten raskt. Uansett hva du bestiller skal du ikke bli stressa for å miste toget ditt. Det er en grunn til at vi heter Swift, smiler Marcus.