Til hovedinnhold

Morgenrushet hos La Baguette har akkurat roet seg, men det er fortsatt en liten kø av etternølere som trenger en kaffe eller en matbit for å starte dagen. Bente Løvberg har definitivt ikke en arbeidsplass hvor det er mye tid til å kjede seg.

– Nei, det er som regel ganske travelt, men jeg trives veldig godt med jobben min. Mange sier at de har en jobb hvor ingen dag er lik, og det er i hvert fall sant for oss som jobber her. Vi møter nye folk av alle mulige slag hver eneste dag, det er gøy at det skjer ting. Her kommer det turister fra hele verden i tillegg til våre norske kunder. Det over 500 mennesker innom her hver eneste dag, og så leverer vi i tillegg en del til firmakunder. Hvis du skal ta toget med firmaet ditt eller en liten gruppe kan vi sørge for at dere ikke blir sultne på veien, sier Bente.

Daglig leder Bente Løvberg på La Baguette tar ­gjerne en økt bak disken for å sjekke om kundene er ­fornøyde.

Bente mener at utvalget på La Baguette er så bredt at alle kan finne noe de liker, og minner om at det også finnes gode og helt trygge glutenfrie alternativer. Hun forklarer at det viktigste er alltid å levere kvalitet, og at alt som serveres skal være friskt og ferskt.

– Vi tenker ikke på dette som fast food, men rask mat for folk på farten. Det som skiller oss fra mange andre er at maten ikke ligger klar, men blir laget mens du venter. Vi elsker når noen lurer på om de rekker å få med seg en nysmurt baguette før toget går om et kvarter. Da må vi forklare at det ikke er oss det står på, ler Bente.

– Vi bruker rundt et halvminutt å lage en nysmurt baguette. Det er alltid ferskt. Og raskt.

Er ikke det selve definisjonen på fast food, at du får maten raskt og at det er akkurat det samme du får servert uansett hvor du er.

– Jo, det er riktig, men hos oss er det ikke slik at utvalget er helt det samme over alt. Vi kan tilpasse litt lokalt, og jobber hele tiden med å utvikle nye produkter. Det er enkelt for oss å teste ut nye ting i en liten skala. Vi har selvfølgelig også noen faste favoritter på menyen som vi ikke kan forandre uten at det blir bråk. For oss er det spennende at det er lokale forskjeller. På Oslo S er Spicy Tuna bestselgeren, men i de andre byene er det andre favoritter. Kylling Tandori og Club kylling og bacon er klassikere på menyen. Vi lager alt på stedet, og selv om vi har de samme oppskriftene er det noen som mener at de kan kjenne forskjell på hvordan det smaker fra by til by.

Det skjer mye i Oslo om sommeren, er det noen ekstra hektiske perioder?

– Under Tons of Rock er det alltid mye trafikk. Spesielt i fjor, da stoppet bussene rett her ute og metallfolket var innom her for å bunkre opp på vei til Ekebergsletta. Det meste vi har egner seg jo godt til å ta med i sekken eller
piknikkurven og ut på stranda eller i parken. Det er populært med salater og baguetter, men også smoothie og yogurt er gode valg på vei ut for å nyte alt byen kan by på.

Hvis du har lyst på spicy tuna, men ikke har anledning til å stikke innom, er det mulig å lure oppskriften ut av deg?

– Haha, den er ikke hemmelig, og den er heller ikke så vanskelig. Tunfiskrøren har vært på menyen hele tiden, men den har utviklet seg litt i takt med tilbakemeldinger. Folket ønsket en litt mer spicy smak, og hos oss nytter det å komme med tilbakemeldinger. Vi lytter til folket. Vi har faste rutiner og møtes for å justere menyen tre ganger i året, da ser vi om det er nye trender eller om det er noe kundene har etterspurt. Husk at du kan spesialbestille også, da tar det kanskje bittelitt lenger tid, men da får du det akkurat som du vil. Vi har noen faste kunder som gjerne kommer innom med sine spesialbestillinger. Det kan være ganske nøyaktige instruksjoner om hvordan paprikaskivene skal ligge, forteller Bente og legger til at de strekker seg så langt det er mulig for å oppfylle alle ønsker.

Du snakker deg vekk fra den oppskriften nå?

– Neida, jeg kan gi deg ingrediensene, og så tenker jeg at du kan teste litt mengdene og justere etter din egen  smak. Bland tunfisk i olje, majones, sriracha-saus, salt og pepper. Server på en god baguette med salat og finhakket løk og tomat.

Ta turen innom og fyll piknik-kurven før du setter kursen mot ­parken eller stranda.

Hvis du selv skal ta turen ut og kose deg med en piknikkurv i en pause fra den hektiske hverdagen på Oslo S?

– Salat med noe godt brød til er min sommerfavoritt. Jeg ville plukket med meg en av våre salater, og kanskje fylt på med litt ekstra egg, kylling eller avocado for å gjøre den litt mer mettende. Så ville jeg anbefale at du tok en båt ut på en av øyene og koser deg i sola, avslutter Bente og håper at hun også rekker å nyte sola litt i løpet av sommeren.