Til hovedinnhold

– Det er ganske rått at vi er den største blomsterbutikken i Europa med tanke på den lille plassen vi har, sier Linda Jonasson, butikksjef hos Mester Grønn på Oslo S.

Frem til for kort tid siden var det en blomsterbutikk i Paris som var den største i Europa, så var det Mester Grønn på CC Vest, men i år har Mester Grønn på Oslo S tatt over tronen. 80 prosent av salget hos den lille butikken mellom spor 4 og 5 på Oslo S består av snittblomster.

Speiler fargene ute

Linda har jobbet hos Mester Grønn i 17 år og var i mange år nestleder i butikken på Oslo S, før hun tok over som butikksjef for seks år siden. Hun har dermed veldig god kunnskap om hva kundene på Oslo S vil ha.

– I høysesong har vi ca. 5000-5500 kunder innom i løpet av en uke. Vi får inn ferske blomster hver morgen fra mandag til lørdag, og alt vi får inn blir solgt i løpet av dagen, sier hun.

Snittblomstene som kommer inn speiler gjerne fargene som er ute i naturen hver sesong. Fra august til september er det gjerne gule, oransje og burgunder snittblomster som gjelder. Mørkere og mer dempede farger i kombinasjon med grønt. For eksempel kommer krysantemum, liljer og nelliker i flotte høstfarger. Deretter går det over i vintersesongen.

– Under pandemien var det en god del gartnerier som måtte legge ned, så sesongene er litt annerledes nå enn tidligere. Før var sesongene veldig definerte, men de blomstene vi får inn ligger gjerne en halv sesong foran. I år hadde vi solsikker allerede fra mars, og det er tidligere enn før, sier Linda.

 

Rask handel

Som med de fleste andre butikkene og spisestedene på Oslo S, er folk i farta når de skal handle blomster hos Mester Grønn. De skal rekke et tog, jobben eller noe annet. De ansatte har derfor stort fokus på å være raske.

– Jo fortere vi klarer å pakke blomstene, jo bedre. Hvis buketten bare skal pakkes inn i papir, tar det omtrent 10-15 sekunder, men det går 1-2 minutter hvis det skal være gaveinnpakning. Dersom man skal sette sammen buketter, snitte og pakke inn, tar det litt lengre tid. Som oftest er en slik bukett klar i løpet av sju minutter, noe som er tre ganger raskere enn i andre blomsterbutikker, sier Linda.

Tips til trendy bukett

Hvis du trenger en ekstra flott bukett som gave til vertskapet på en sosial sammenkomst eller til en kollega i høst, kan du selvsagt få de ansatte hos Mester Grønn på Oslo S til å sette den sammen for deg. Hvis du har lyst til å prøve deg selv, har de noen gode tips til hva du bør tenke på.

  • La buketten se litt tilfeldig sammensatt ut.
  • Miks ulike blomster fremfor å holde deg til en variant.
  • Bruk ton-i-ton eller sterke kontraster.
  • Blomstene kan gjerne ha ulik høyde.
  • Kombiner med strå, gress, greiner og ulike typer blader.