Til hovedinnhold

Enten du vandrer gatelangs, soler deg i parken, er på stranda eller på brygga, så kan det være fort gjort å glemme solkrem fra tid til annen. Noen ganger kan også været skifte fort, og det er ikke alltid lett å vite når sola titter frem. Det kan derfor være lurt å prøve å gjøre det til en vane og alltid pakke med seg solkrem i sekken eller veska. Boots apotek på Oslo S er åpent fra tidlig til sent, mandag til lørdag, og her finner du alltid solkrem og andre produkter som tar vare på huden din om sommeren.

 

Hvorfor bruke solkrem

Sol hjelper oss på mange måter. UV-stråler som treffer huden gjør at kroppen klarer å danne vitamin D, noe som er viktig for helsen og humøret. Samtidig skal en alltid være obs på å være for lenge ute i sterk sol. Det er lett å bli solbrent uten beskyttelse, og langtidskonsekvenser og solskader kan føre til raskere hudaldring, økt risiko for pigmentering og hudkreft. Om sommeren, når solen er på sitt sterkeste, er det derfor viktig å bruke solkrem!

Smøretips

Det anbefales å bruke solkrem med faktor 30 (med både UVA- og UVB-filter) eller mer, og gjerne en faktor 50 til ansiktet. På Boots apotek på stasjonen finner du et bredt sortiment solkremer som passer for alle hudtyper, og lurer du på hva du skal kjøpe til akkurat din hud, så hjelper vi deg å finne en solkrem eller solspray som passer ditt behov. Det anbefales å bruke ca. en håndfull solkrem hvis du skal smøre inn hele kroppen, og dette bør du gjøre minst annenhver time.

Andre produkter

Solkrem er selvsagt det viktigste å huske når solen steker og gradestokken stiger. Samtidig er det viktig å prioritere annen hudpleie som for eksempel Aftersun og fuktighetskrem. Aftersun beroliger og gjenoppretter huden etter soleksponering, og vil også dempe solbrenthet. Et slikt produkt er det lurt å ha med deg hvis du vet at du kommer til å tilbringe mye tid i sola. Fuktighetskrem er viktig året rundt, og om sommeren trenger huden din gjerne ekstra fukt, da solen tørker den ut. Både hår og lepper tørkes også fort ut av sol, spør oss derfor gjerne om tips til hva du bør ha i sekken eller veska hvis du planlegger en skikkelig solferie.