Til hovedinnhold

Ark på Oslo S ligger i Flytogterminalen. Her har de mange reisende som kunder hver eneste dag, men det er også en del som er på vei til og fra jobb og skole.

– Vi selger massevis av kort, bøker, magneter til turister og spill. Det å sende postkort på vei hjem fra tur er en tradisjon som mange opprettholder, og da kjøper en del av dem kort hos oss. Bøker er vår største varegruppe, og er selvsagt veldig viktig for oss – både på norsk og engelsk, sier Marlen Johansen, butikksjef hos Ark på Oslo S.

Før jul er det selvsagt også mange som handler julegaver hos dem. De har mange produkter som passer perfekt som julegaver, og har noe som kan passe til alle aldersgrupper.

Butikksjef Marlen Johansen har mange gode julegavetips til de som kommer innom butikken på Oslo S.

Magisk å jobbe i bokhandel

Marlen begynte som butikksjef på Ark Oslo S i mai 2022. Da startet hun rett i det store maisalget deres, og har dermed vært vant til full fart og travle dager helt fra starten av.

– Hvorfor trives du med å jobbe i Ark?

– Det å jobbe i bokhandel er veldig spesielt, synes jeg, og helt ulikt annen type butikkjobb jeg har hatt tidligere. Vi jobber med formidling av historier, kunnskap og eventyr, og vi selger glimt inn i andre deler av verden og til menneskesinnet. I tillegg underholder vi store og små, og det synes jeg er magisk, sier hun.

Hun liker godt at de selger noe for alle. Det er mye morsomt, som mange ulike spill, bamser, leker og tegnesaker.

– Jeg har også fantastiske og engasjerte kolleger, så vi har det veldig gøy på jobb, sier butikksjefen.

Mye reisevarer

Varene de har inne i butikk, påvirkes veldig av kundegruppen de har. Det er stort fokus på pocketbøker på norsk og engelsk, reisetilbehør, reisebøker og de nyeste bøkene som er toppselgere.

– Reise definerer mye av tingene vi har, siden så mange av våre kunder er på vei et sted med tog, sier Marlen.

Hun synes Oslo S som arbeidsplass er noe helt unikt.

– Det er knutepunkt og et sted der folk er på farta. Det skaper en egen energi og dynamikk, som gjør det spesielt. Jeg liker å møte alle slags typer folk, og jeg har gode naboer her nede i Flytogterminalen, sier Marlen.

Her er noen av Marlen sine julegavetips:

  • Kokeboka av Marit Kolby og Hanne Fisher
  • Skråpånatta av Lars Mytting
  • Da vi var yngre av Oliver Lovrenski
  • Skogen av Anne Sverdrup-Thygeson
  • Villdyr av Håkon Marcus
  • Animalium av Jenny Broom og Katie Scott
  • Disney-puslespill med 1000 brikker – en flott, ny puslespillserie fra Ravensburger
  • Quiz-spillet Smart 10