Til hovedinnhold

Europamesterskapet 2024 spilles i Tyskland, og som vanlig er det vertsnasjonen som sparker det hele i gang. Åpningskampen spilles 14. juni når Tyskland møter Skottland i München. Mange nordmenn hadde nok på et tidspunkt tro på at Erling Braut Haaland, Martin Ødegaard og resten av det norske landslaget ville sette seg på flyet til Tyskland, men slik ble det altså ikke.

Storkamper i gruppespillet

Selv om norske fotballfans ikke får sett sin egen nasjon i mesterskapet, betyr ikke det at høydepunktene uteblir. Tvert imot. Fremover kommer godbitene på rekke og rad, og alle kampene kan du se på O´Learys og Sentralpuben på Oslo S. Den 20. juni spiller Danmark mot England, samtidig kan du få med deg Spania mot Italia, mens Nederland møter Frankrike den påfølgende dagen. Du trenger ikke å vente til utslagsrundene for å se storkamper, med andre ord. Kampene i gruppespillet starter enten klokken 15.00, 18.00 eller 21.00, og de fleste dagene spilles det tre kamper. Lørdag 29. juni spilles de to første åttendelsfinalene. Om det er favorittene som går videre, eller om vi får se noen overraskelser i utslagsrundene, vil tiden vise.

Fotball i sentrum

For deg som har skrevet «Fotball-EM» i kalenderen, kan det være praktisk å se noen av kampene på Norges største knutepunkt. På Oslo S befinner du deg midt i Oslo sentrum med nærhet til det aller meste. Ganske praktisk for deg som kanskje er på farten eller skal rett videre. Kanskje du bare rekker første omgang av en kamp før du skal sette deg på toget? Da er O´Learys og Sentralpuben perfekte steder hvor du kan slå deg ned. På O´Learys kan du forvente amerikansk stemning med tex-mex og kjente klassikere på menyen. Fotballen kommer til å rulle på alle skjermene gjennom hele mesterskapet, og skulle du blir rastløst i løpet av dagen finnes det muligheter for å spille både shuffleboard og boksespill. På Sentralpuben finner du en storskjerm og hele ni plasmaskjermer som kommer til å vise kampene fra Tyskland. På menyen finner du masse god drikke og snacks, og det er også lov å ta med egen mat fra stasjonen.

Hvem vinner?

Mange tror at det endelig er Englands tur til å gå seirende ut av et mesterskap. Andre mener at Frankrike er det sterkeste laget. Så har du andre sterke landslag som Portugal, Spania, Tyskland, Belgia og Italia. Og hva med våre naboer, kan Danmark overraske? Med så mange sterke landslag, er det selvsagt vanskelig å spå hvem som kommer til å løfte trofeet når etter finalen søndag 14. juli. Det som er sikkert, er at det som alltid kommer til å bli et spennende mesterskap. Og kampene ser du hos oss, på sentralbanestasjonen. God fornøyelse!