Til hovedinnhold

De siste 1,5 årene har Alexx Alexxander reist verden rundt, blant annet har han vært mye i USA der han har vist frem ulike deler av magishowet sitt. I fjor ble han tildelt prisen «Illusionist of the decade» i Las Vegas, en pris som henger meget høyt i hans bransje å bli tildelt. Etter det begynte ballen virkelig å rulle.

– Jeg ble blant annet invitert av familien Jackson til å komme og opptre i anledning at det var 40 år siden Michael Jacksons album «Thriller» ble gitt ut. Da var jeg der som eneste nordmann og eneste magiker, med store Hollywood-kjendiser som publikum, sier Alexx Alexxander, da vi snakker med han på sensommeren.

The Magic Castle i Hollywood

Det aller gjeveste, og det største i hans karriere frem til nå, er at han har blitt invitert til å holde sin helt egen forestilling på The Magic Castle i Hollywood. The Magic Castle er en eksklusiv og privat klubb, der alt handler om magi.

– Jeg skal ha forestilling der i en hel uke, med tre forestillinger hver kveld og fem forestillinger på lørdag og søndag. Jeg skal være hovedattraksjon på den store scenen, der alle legendene i min bransje har stått før meg. Det er veldig, veldig stort for meg å få lov til å ta den stafettpinnen videre, sier han.

Ny bok

Innimellom all jobbingen med showene sine, har han fått tid til én ting til, nemlig å skrive bok. «Lær magi med Alexx Alexxander» kom i august, og Alexx Alexxander håper den blir å se mye både i bursdagspresanger og under juletreet fremover.

– Da jeg var fem år fikk jeg min første tryllebok av bestefar, og det var da interessen begynte å vokse frem. Forhåpentligvis kan boken min gjør det samme for de neste generasjonene, sier han.

I boken er det over 50 forskjellige triks som er håndplukket av Alexx Alexxander til å være med. Noen triks er enkle, mens andre er av det mer avanserte slaget.

– Det er alt fra triks som er med en mynt, kaffekopp eller smarttelefon og til hvordan man får en person til å dukke opp. Noe av det fine med boken, er at absolutt hvem som helst kan finne triks de klarer å utføre. Uansett handicap. Det er triks man klarer om man ikke har hender, eller om man om man er blind, sier han.

Boka er godt illustrert, og det er Alexx Alexxander selv som er på alle bildene. Ved å se på bildene, blir det enkelt å forstå hvordan triksene skal gjennomføres for de som ikke kan lese enda.

– Det står også litt om magiens historie og om mitt liv om min karriere. Forhåpentligvis er det noen som kan la seg inspirere av min historie. Det trenger ikke være nødvendigvis at man blir inspirert til å drive med magi, men jeg hadde alle odds mot med da jeg var barn fordi jeg aldri helt fant plassen min. Jeg var mye i mitt eget hode og egen fantasi, men da jeg begynte å lære meg ulike triks innen magi fikk jeg en stor mestringsfølelse. Da jeg viste frem triksene til de andre i klassen så snudde alt, for da kunne jeg noe de ikke kunne. Plutselig ble jeg mer populær å være med, forteller han.

Boken kan blant annet kjøpes hos Ark på Oslo S.

Show på Edderkoppen

Hver torsdag til søndag fra 12.-29. oktober, skal magikeren stå på Edderkoppen Scene med et flunkende nytt show. Noe av det skal han fremføre i Hollywood først, men hvis du har sett Alexx Alexxander på en norsk scene de siste årene vil du ikke oppleve å se det samme på nytt.

– Det blir dans, spennende lys, musikk og effekter, vi går all in for å si det sånn. Det er ikke bare et show med mange småting, men med flere store ting jeg skal gjøre. Edderkoppen er en relativt liten og intim scene som er perfekt for magi. Vi skal utnytte den maks, sier han.

Det blir også skjermer, slik at det blir enkelt for alle å følge med. Magikeren gleder seg til å stå på scenen i hovedstaden.

– Jeg er fra Tønsberg, men bor i Oslo nå. Når jeg er vant til å reise mye for å jobbe, så blir det både deilig og rart å kunne rusle ned på jobb, sier han.

Showet passer for både små og store. Hvis du ønsker å kjøpe billetter, kan du gjøre det på www.alexx.no. Der kan du også bestille boken hans.