Til hovedinnhold

Oliver Ziller har vært butikksjef hos Dressmann XL på Oslo S i litt over et år, men han har lang erfaring fra retail-bransjen. Han trives veldig godt både med å jobbe innen Varner-konsernet, hos Dressmann XL og på Oslo S.

– Dressmann er et veldig stort selskap med et veldig godt arbeidsmiljø. Det er rett og slett en flott bedrift å jobbe i. I butikken vår har vi mange faste kunder, og jeg opplever det som at vi kommer tettere på kunden her enn andre steder jeg har jobbet, sier Oliver.

Dressmann XL har klær fra 2XL til 9XL. Oliver tror litt av grunnen til at de kommer såpass tett på kundene, er at de som handler i denne butikken ikke finner størrelsen sin i hvilke som helst andre butikker.

Oliver Ziller er butikksjef hos Dressmann XL på Oslo S.

Hjelper med å bestille på nett

Butikken som holder til i hovedhallen på Oslo S har mye av det samme utvalget som man finner i andre Dressmann-butikker, bare i større størrelser. De sju ansatte har stålkontroll på hvilke varer og størrelser de har inne i butikk. Dersom det er noe de ikke har inne i butikken, hjelper de ansatte gjerne til med å bestille varen på nett.

– Det er bare én av tingene vi gjør for å yte litt ekstra service til de som handler hos oss. Det er noen varer som er «online exclusive» og dermed kun finnes på nett. Det kan også være at varen finnes i en farge eller størrelse vi ikke har inne, men som finnes på nettlageret, sier Oliver.

Når man bestiller på denne måten, kan man velge å få varene levert til butikken eller til nærmeste hentested.

– Hvis man får varene levert til butikken, kan man også prøve klærne her og eventuelt returnere eller bytte dersom man ikke ønsker varen likevel, sier butikksjefen, og legger til: – Vi vet at det er noen som synes det er ukomfortabelt å handle på nett, og for dem er det veldig trygt å vite at de kan komme hit og prøve plagget.

Skreddersyr klærne

Dressmann XL på Oslo S selger mye av t-skjorter, sweatshirts, sokker, undertøy og skjorter. Dresser og jeans selger de også godt av.

– Vi har et veldig stort utvalg av dresser og jeans, så det er en stor mulighet for at de som bruker størrelsene vi selger finner gode og komfortable plagg som passer dem, sier Oliver.

Hvis plagget ikke passer på ermene eller bena, er en av fordelene med å handle hos Dressmann at de tilbyr skreddertjenester.

– Vi måler opp hvor mye plagget skal legges opp, og deretter sender vi plagget til skredderen. Det gjør at vi kan skreddersy klærne til kundene våre, og det er noe mange setter pris på, sier han.

Årets høstmote

Strukturer er viktig når det kommer til herrenes høstmote i år. Dressmann har fokus på to temaer, der den ene har fokus på velkledd skandinavisk mote, med enkle detaljer. Den andre er mer rustikk og fargerik, med rike og varme høstfarger. I den sistnevnte kategorien kommer flanell og deilige ullkvaliteter inn i bildet. Samtidig kommer vi til å se litt ulike typer mønstre – fra blomster, til lekne striper, geometriske former og ulike milde kamuflasjemønster.